eCitaro teszt
eCitaro teszt

A "csillagos" szóló elektromos busz sorozatgyártásának egy, lengyel megrendelő részére készült darabja Budapesten próbafut tizenegy napig.

Ikarus II-es gyáregység
Ikarus II-es gyáregység
A Margit utca repassz üzeme az Újszász utcában

Az Ikarus üzemei kapcsán legtöbbször a Margit utcai (I-es) és a székesfehérvári üzemről esik szó. Az Újszász utcai II-es üzem létrejötte, fennállása, és a gyár bezárása utáni sorsa.

Ikarus szűrőbuszok a szocializmusban
Ikarus szűrőbuszok a szocializmusban

A szűrőbuszok hazánkban több évtizedes múltra tekintenek vissza: az első, országos terjedelmű (központi) szűrőbusz-rendszer története a ’50-es évek végétől a ’70-es évek végéig.

Kell nekünk ezer elektromos busz?
Kell nekünk ezer elektromos busz?

Hatezer új busz, ebből háromezer darab elektromos busz három éven belül. Három hónappal később már csak szűk ezerháromszáz új, környezetkímélő autóbusz – elektromos is. Véleménycikk az újabb darabszám-cunamikról a leendő beszerzések kapcsán.

V-Busz Kft. – Az első fél év
V-Busz Kft. – Az első fél év

Január elsején indult el Veszprémben a városi tulajdonú helyi autóbuszközlekedés a korábbi Balaton Volános szolgáltatás helyett. Nagyvonalakban az első fél év összefoglalása olvasható alább.

Műszaki berendezések (buszok) meghibásodásai
Műszaki berendezések (buszok) meghibásodásai
Egy kis emészthető elméleti statisztika gyakorlatiasan

Ami elromolhat, az el is romlik – tartja a Murphy bölcs mondása. A faéknél bonyolultabb műszaki szerkezetek engedelmeskednek is, és bizonyosan elromlanak. Hogyan lehet felkészülni, akár elkerülni a meghibásodást?

Dallamcsengő Székelyudvarhelyen
Dallamcsengő Székelyudvarhelyen
Frissítve: 2019.06.25.

Felcsendül a budapesti buszozók körében közismert dallamcsengő nemsokára Székelyudvarhelyen is: 3+1 darab Ikarus 412-est ajándékoz Budapest Főváros Önkormányzata az erdélyi város részére.

avatar_bwb_sm.png

Üdvözöljük az oldalon! Mi van itt?

Hírek, aktualitások, érdekességek az autóbuszok világából, járműtesztek, formatervezés-elemzések, vélemények, értékelések, utazási beszámolók, műszaki cikkek, történetek... és még sok más, járművekkel & közlekedéssel kapcsolatos téma kül- és belföldről egyaránt.

Általános

Kiegészítene valamit? Hozzászólna?
Kérdése van?

> > > Tudnivalók & moderáció < < <

Írjon nekünk!

> > > Üzenetküldés < < <

 If you have any questions feel free to contact us
> > > via message < < <

 

Kellemes & hasznos időtöltést kívánunk az oldalon!

© BusWorld blog 2008 – 2019.