Szeged helyi gyorsjáratainak története
Szeged helyi gyorsjáratainak története

Szeged helyi gyorsjáratainak története

1. Bevezető

Idén nyáron (2018. július 31. és augusztus 9. között), a Szabadkai úti vasúti átjáró teljes lezárással együtt járó felújítása idejére meghirdetve megjelent Szegeden egy a város autóbusz-hálózatából több, mint két évtizede eltűnt járattípus, a gyorsjárat. A Mars térről Szentmihály felé a Szabadkai úton közlekedő 76, 76Y-os járatok a lezárás miatt egy hatalmas, több mint 8 km-es kerülőre ...

Ex-pécsi csuklósok Csepelen
Ex-pécsi csuklósok Csepelen

ex-pecsiek_borito.JPG

A fehér-világoskék csuklósok budapesti vendégszereplésének első napja: avagy a VT-Transman Kft. csuklós buszos fővárosi alvállalkozásának kezdete.

...

Sileo S18 teszt
Sileo S18 teszt

s18_cover1.JPG

Az aacheni közlekedési vállalat összesen 14 darab, tizennyolc méteres elektromos csuklós busszal bővíti flottáját, egyúttal megkezdve a komolyabb ismerkedést az elektromos hajtással. Sileo S18 utasteszt.

...

Mi történik, ha beborul? - 2. rész
Mi történik, ha beborul? - 2. rész

A cikksorozat második részében a standard borítási folyamat szakaszait, annak energiamérlegét, az ingás vizsgálat problémáit, valamint az Autókut módszert tekintjük át.

...

Mi történik, ha beborul? - 1. rész
Mi történik, ha beborul? - 1. rész

Mielőtt az olvasó azt gondolná, hogy a BusWorld blog meteorológiával kezdett el foglalkozni, megnyugtatok mindenkit, hogy maradunk a buszoknál. Az utóbbi időben az új autóbuszok ismertetésénél gyakran említésre kerül, hogy a jármű teljesíti a tetőszilárdságra, borulásbiztonságra vonatkozó előírásokat. Írásomban erről a témáról lesz szó; megnézzük, hogy mit követel meg a direktíva, milyen módszerekkel lehet a buszokat minősíteni, elemezzük a borulási ...

Hibrid teszt
Hibrid teszt

hibridteszt_cover.jpg

Féléve álltak forgalomba az első példányok a negyven használt hibridből, azóta majd’ mindegyik 7705H az utasok szolgálatában van. Ennek apropóján néhány példányt kipróbáltam.

...

avatar_bwb_sm.png

Üdvözöljük az oldalon! Mi van itt?

Hírek, aktualitások, érdekességek az autóbuszok világából, járműtesztek, formatervezés-elemzés, vélemények, értékelések, utazási beszámolók, történetek... és még sok más, járművekkel & közlekedéssel kapcsolatos téma kül- és belföldről egyaránt.

A felhasználásról...

Kiegészítene valamit? Kérdése van? Felhasználná valamelyik fényképet?

> > > Tudnivalók < < <

Írjon nekünk!

> > > Üzenetküldés < < <

 If you would like to use one or more pictures from the site, please contact us
> > > via message < < <

 

Kellemes & hasznos időtöltést kívánunk az oldalon!

© BusWorld blog 2008 – 2018.