eCitaro teszt
eCitaro teszt

ecitaro_cover.jpg

A "csillagos" szóló elektromos busz sorozatgyártásának egy, lengyel megrendelő részére készült darabja Budapesten próbafut tizenegy napig.

...

Ikarus II-es gyáregység
Ikarus II-es gyáregység

ikarus2_cover.jpg

Az Ikarus üzemei kapcsán legtöbbször a M argit utcai (I-es) és a székesfehérvári üzemről esik szó. Az Újszász utcai II-es üzem létrejötte, fennállása, és a gyár bezárása utáni sorsa.

...

Ikarus szűrőbuszok a szocializmusban
Ikarus szűrőbuszok a szocializmusban

szurobusz_cover.jpg

A szűrőbuszok hazánkban több évtizedes múltra tekintenek vissza: az első, országos terjedelmű (központi) szűrőbusz-rendszer története a ’50-es évek végétől a ’70-es évek végéig.

...

Kell nekünk ezer elektromos busz?
Kell nekünk ezer elektromos busz?

ebusz_velemeny_cover.jpg

Hatezer új busz, ebből háromezer darab elektromos busz három éven belül. Három hónappal később már csak szűk ezerháromszáz új, környezetkímélő autóbusz – elektromos is. Véleménycikk az újabb darabszám-cunamikról a leendő beszerzések kapcsán.

...

Műszaki berendezések (buszok) meghibásodásai
Műszaki berendezések (buszok) meghibásodásai

meghibasodas_cover.jpg

Ami elromolhat, az el is romlik – tartja a Murphy bölcs mondása. A faéknél bonyolultabb műszaki szerkezetek engedelmeskednek is, és bizonyosan elromlanak. Hogyan lehet felkészülni, akár elkerülni a meghibásodást?

...

Dallamcsengő Székelyudvarhelyen
Dallamcsengő Székelyudvarhelyen

ik412_hu-ro.jpg

Felcsendül a budapesti buszozók körében közismert dallamcsengő nemsokára Székelyudvarhelyen is: 3+1 darab Ikarus 412-est ajándékoz Budapest Főváros Önkormányzata az erdélyi város részére.

...

avatar_bwb_sm.png

Üdvözöljük az oldalon! Mi van itt?

Hírek, aktualitások, érdekességek az autóbuszok világából, járműtesztek, formatervezés-elemzések, vélemények, értékelések, utazási beszámolók, műszaki cikkek, történetek... és még sok más, járművekkel & közlekedéssel kapcsolatos téma kül- és belföldről egyaránt.

Általános

Kiegészítene valamit? Hozzászólna?
Kérdése van?

> > > Tudnivalók & moderáció < < <

Írjon nekünk!

> > > Üzenetküldés < < <

 If you have any questions feel free to contact us
> > > via message < < <

 

Kellemes & hasznos időtöltést kívánunk az oldalon!

© BusWorld blog 2008 – 2019.