Op de bus! – Qbuzz toborzás

ars_7930.jpg

"Buszra!" – egy buszvezető-toborzó nap a Qbuzz-nál Utrechtben.

A hollandiai közösségi közlekedésbe a szükséges járművezetőket (vasút, villamos, autóbusz, trolibusz) javarészt a MobiWerk nevű munkaerő-közvetítő cég biztosítja (kivétel például az Arriva, ők közvetlenül keresnek munkaerőt). A toborzás ezúttal a Qbuzz-ra irányult, azonbelül is annak utrechti régiójára és koncessziójára.

ars_7913.jpg

A Qbuzz az országban négy térségben koncessziós szolgáltató jelenleg:

  • Utrecht,
  • Groningen és Drenthe (GD),
  • Gorinchem, Molenlanden, és Drechtsteden (GMD),
  • Dordrecht.

Az egyes térségekben vegyesen helyi, helyközi, és igényalapú autóbuszokat közlekedtetnek. Összesen mintegy 3500 fő dolgozik a cégnél.

Egy rövid interaktív előadás keretében ismertetik a jelentkezőkkel a cégóriást (tényleg csak röviden), majd ezt követően a sofőrré válás lépései kerülnek szóba. A holland nyelven írt önéletrajz és motivációs levél beérkezése után a jelentkezővel (ha kiválasztják) telefonos interjút készítenek. Ha itt megfelelt, akkor a helyi pályaalkalmassági vizsgálat (WAFS) következik. Amennyiben már van „D” kategóriás jogosítványa a jelentkezőnek, úgy egy OIBC (holland hivatásos gépkocsivezetők vezetéstechnikai továbbképző intézete) vezetésteszten kell részt venni, s ezután jön a pszichológiai vizsgálat.

ars_7922.jpg

A toborzási napra az OIBC két darab 2018-as évjáratú Mercedes Intouróval érkezett, így a jelentkezők az előadást követően kipróbálhatták a buszvezetést is – közforgalomban, és ehhez érvényes „B” kategória is elég volt.

ars_7918.jpg

A busz automataváltós, és nincsen semmiféle kiegészítő fékpedál vagy hasonló szerkezet. Az instruktor az idegenvezetői széken ülve látta el tanácsokkal az aktuális gépkocsivezetőt. Egy busz 7-10 fővel indult el, és Utrecht külvárosában fejenként tíz percet lehetett vezetni. A vezetési képességet a jelenlévő OIBC-s alkalmazott értékelte öt szempont szerint egy négyes skálán: instruktorra figyelés, vezetési kényelem, fékpedál kezelése, forgalmi szabályok betartása, általános benyomás. A résztvevők rövid szóbeli értékelésként tudták meg a telephelyre visszaérve, hogy mi az, amire jobban kell figyelniük a jövőben/fejleszteniük kell, ha hivatásos buszsofőrök szeretnének lenni.

ars_7915.jpg

Az esemény a Qbuzz utrechti régiójának telephelyén volt, ahol Dordrecht, Gorinchem és Utrecht helyi valamint helyközi buszait javítják és tárolják. Érdekesség, hogy nagyjából minden jármű fedél alatt (!) tölti pihenőjét (a csillaggarázs nem egészséges a buszoknak, de csak kevés helyen engedhetik meg, hogy fedél alatt álljanak). Alább néhány pillanatkép a tárolótér szombati állapotáról – köztük a GVU CSA-I-es veteránbuszával.

 

 

Részben témához kapcsolódó:

> > > Buszvezető-toborzás – marketing < < <

 

 

Korrekció [2019.10.17.]: az öt értékelési szempont korrigálása (pontos megnevezések fordítása). 

A bejegyzés trackback címe:

https://sony872.blog.hu/api/trackback/id/tr4515219594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

avatar_bwb_sm.png

Üdvözöljük az oldalon! / Welcome on the blog!

Hírek, aktualitások, érdekességek az autóbuszok világából, járműtesztek, formatervezés-elemzések, vélemények, értékelések, utazási beszámolók, műszaki cikkek, történetek... és még sok más, járművekkel & közlekedéssel kapcsolatos téma kül- és belföldről egyaránt.

/\/\/\

News, rarely known things about buses, testrides & testdrives, industrial design, reviews, opinions, technical articles, stories...and many other topics related to buses & transportation from Hungary and Europe.

Általános / General

Kiegészítene valamit? Hozzászólna?
Kérdése van?

> > > Tudnivalók & moderáció < < <

Ha tetszett egy cikk, vagy ha éppen nem, esetleg kérdése lenne...
Írjon nekünk!

> > > Üzenetküldés < < <

 If you have any response or questions feel free to contact us
> > > via message < < <

 

Kellemes & hasznos időtöltést kívánunk az oldalon!

© BusWorld blog 2008 – 2019.