Váratlan formák

absztrakt_muveszet-varatlan_formak_4.jpg

Egy cseh művész installációjának kelléke lett egy öreg Jonckheere.

Az első szó, ami beugrott félhomályban meglátva a villamosról az

érdekes

volt, kiegészítve a "nem hiszem" reakcióval.

Az installáció a cseh Lukáš Rittstein érdeme, a címe pedig „Tour”. A mű az Art Market Budapest 2018 és a Visegrad Contemporary fesztivál keretében belül van kiállítva a Várkert Bazár előtt. (Hogy meddig, az nem derült ki számomra, néhány napja került ki.)

absztrakt_muveszet-varatlan_formak_1.jpg

A nemzetközileg ismert és elismert, 1973-as születésű alkotó művészetét az absztrakt biomorf formák és az ismert formákba való váratlan, meghökkentő beavatkozások jellemzik. Szívesen és otthonosan mozog a nagyméretű köztéri installációk világában is, állandó alkotótársával, a fotógráfus Barbora Šlapetovával együtt a milánói és sanghaji EXPO keretében is látványos formában képviselték a cseh művészetet. Az Art Market Budapest és a Visegrad Contemporary fesztivál programjában a művész több beltéri és kültéri alkotása, köztük a Budapest belvárosában egyik legmonumentálisabb szobra a Tour 2010 is bemutatásra kerül 2018 októberében. Rittstein alkotótevékenysége mellett a prágai Képzőművészeti Akadémián is tanít.

(Forrás: az alkotás mellé kihelyezett ismertető.)

Kétségtelenül hatásvadász az installáció, s végiggondolva nem lehetett könnyű megcsinálni. A homlokfal akkurátusan van körbevágva a csonkakúp részére.

absztrakt_muveszet-varatlan_formak_5.jpg

absztrakt_muveszet-varatlan_formak_6.jpg

Az átalakított öreg Jonckheere korábban Prágában is ki volt állítva. (Hasonlóan buszos művészeti projekt volt Drezdában a 2017 februárjában hátfalára felállított két darab MAN NL202-es és egy Neoplan.)

A buszt tréleren szállítják a helyszínek között, melyre feldaruzzák.

A bejegyzés trackback címe:

https://sony872.blog.hu/api/trackback/id/tr4814297825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

avatar_bwb_sm.png

Üdvözöljük az oldalon! Mi van itt?

Hírek, aktualitások, érdekességek az autóbuszok világából, járműtesztek, formatervezés-elemzések, vélemények, értékelések, utazási beszámolók, történetek... és még sok más, járművekkel & közlekedéssel kapcsolatos téma kül- és belföldről egyaránt.

Általános

Kiegészítene valamit? Hozzászólna? Kérdése van? Felhasználná valamelyik fényképet?

> > > Tudnivalók & moderáció < < <

Írjon nekünk!

> > > Üzenetküldés < < <

 If you would like to use one or more pictures from the site or just have questions, please contact us
> > > via message < < <

 

Kellemes & hasznos időtöltést kívánunk az oldalon!

© BusWorld blog 2008 – 2019.