Száz új elektromos csuklós VDL
...és a Schiphol buszos közlekedése

vdl_citea_schiphol_borito.jpg

Március 28-án révbe ért a tavaly indult, legnagyobb elektromos busz beszerzési folyamat Európában, melynek keretében az amszterdami repteret kiszolgáló cég összesen száz darab VDL Citea SLFA-181-est vásárolt. És még néhány tucat dízel csuklóst melléjük.

A térségre (Amstelland-Meerlanden) 2016 júniusában hirdettek koncessziót, melyben kikötötték, hogy a Schiphol hálózatát elektromos buszokkal kell feltöltenie a leendő szolgáltatónak. A koncesszióra az Arriva, a Connexxion, az EBS, és a Qbuzz jelentkezett, s végül 2016 decemberében hirdették ki a Connexxiont nyertesnek, 2027-ig szolgáltatnak [1].

A népsűrűség is nagyon magas a térségben, és ehhez társul még a világszintű (jelentős) légi forgalmat bonyolító reptér buszos ellátása. A „nappali” buszjáratok közül számos éjjel-nappal közlekedik, noha éjszakai járatok is vannak külön.

A korábbi flotta elsősorban Citarókból állt, annak is különféle változataiból (első generációs, faceliftes), de került ide Eindhovenből MAN Lion's City G az utóbbi években.

A koncessziógyőztes VDL-lel kötött megállapodása (a leendő buszflotta legnagyobb részéről) 2017 áprilisában látott napvilágot [2], mely szerint 18 darab VDL Futura FDD2-est, valamint 100 darab VDL Citea SLFA Electric-et rendelnek. Amíg idehaza tavaly a Credo buszokat osztották százasával (két alkalommal is; először, másodszor), addig Amszterdam déli régiójában a VDL-eket.

vdl_citaro.jpg

Váltó és váltott típus.

Továbbá vásároltak ugyanazon év decemberében 40 darab Solaris Urbino 18-ast (azonosítók: 9300 – 9339), mely Hollandia első Solaris flottája [3]. A tervek szerint ezen dízel Solarisokat is leváltanák néhány éven belül elektromos buszokkal, ahogy a szintén itt futó Iveco Crossway LE-ket és Volvo 8900LE-ket is.

További új (dízeles) helyközi buszok.

A teljes flotta harmadik „csoportját” alkotja a már korábban ismertetett Zuidtangent BRT-vonal (300-as viszonylat) flottája, melyre 32 darab Mercedes-Benz CapaCity L-t vásárolt a cég (azonosítók: 9340 – 9372), mintegy folytatva a jó kapcsolatot a Mercedes-szel is. 2016-ban félévig teszteltek egy CapaCity L-t a 197-es és 3xx-as viszonylatokon [4].

capacity_l_nl_teszt.jpg

CapaCity L tesztbusz R-NET színekben 2016 augusztusában...

...és már élesben szolgáló darabok 2018 áprilisában.

A reptér környéki járatok vonalcsoport szerinti felosztása:

  • 180-as és 190-es viszonylatok: Schipholnet;
  • 3xx-asok viszonylatok: R-NET (Randstadnet).

Továbbá a GVB is közlekedtet járatokat a reptérre, ezek kétszámjegyűek.

vdl_citaro_nl.jpg

R-NET és GVB találkozás a reptéren.

A VDL esetében a 100 darab elektromos csuklóst nem egyforma kivitelben rendelték, mely a közzétett sajtóközleményből nem derült ki. Összesen 51 darab Citea SLFA-181 Electric-et rendeltek fehérben a Schipolnet-viszonylatokra (azonosítók: 9700 – 9750), míg 49 darab Citea SLFA-180 Electric-et piros-szürkében, az R-NET viszonylataira (azonosítók: 9751 – 9799). Előbbi kontingens egy darabja volt kiállítva (még matricázás nélkül) a 2017-es Busworld-ön.

vdl_slfa181_schiphol_nl_6.jpg

Az egyik leendő Schipholnet-es darab Kortrijkban.

vdl_slfa181_schiphol_nl_8.jpg

vdl_citea_red_nl_1.jpg

Citea SLFA-180 Electric Amszterdam központjában.

Az itt említett SLFA-181 Electric változathoz nagyon hasonló, másik 43 darab közlekedik Eindhovenben, ezekről és az ott kialakított közlekedési rendszerről itt olvashat bővebben.

A buszok leszállítása és üzembe állítása március 28-án ért véget [5]. A VDL által kiadott „kezdő” sajtóközlemény 2017. április 1-jei volt (lásd [2]), tehát szinte napra pontosan egy év alatt leszállítottak 100 darab elektromos csuklóst és 18 darab emeletes buszt.

solaris_vdl_nl.jpg

Előbbiekhez természetesen töltőrendszert is kellett telepíteni, melyet – ahogy Eindhovenben is – a Heliox szállított [6]. 109 darab gyorstöltő állomást telepítettek, melyek közül 24 darab képes 450 kW teljesítményt is leadni, ezekkel 2-4 perc alatt lehet „életet lehelni” a buszokba a tetőre épített áramszedőn keresztül. További 86 darab pedig 30 kW-os teljesítménnyel „éjszakai (lassú) töltő”. A töltőpontokat Amszterdamban és Amstelveenben telepítették.

heliox-13-mw-ladesystem-amsterdam-infografik.png

A Heliox által kiadott sematikus (látványos) magyarázó ábra [6].

Az Eindhoven esetében bemutatott, jól kigondolt, hosszútávra tervező és számító rendszer után egy ahhoz hasonló rendszer látható a fentebbi felszínes bemutatóból. Egy valódi szolgáltatást nyújtó, és az egyéni közlekedéssel versenyképes alternatíva. S mindehhez a 118-72 arányban holland buszokat vásároltak; a külföldi részarányát pedig a Solaris vitte, ráadásul – ahogy már korábban szóbakerült – ez volt az első mélyföldi megrendelésük.

 

Források:

[1] OV in Nederland – Concessie Amstelland-Meerlanden (2018-2027) (hozzáférés: 2017. április 7.)

[2] VDL Bus & Coach – 100 electric VDL Citeas and 18 VDL Futura double-deckers for Connexxion (közzétéve: 2017. április, hozzáférés: 2018. április 7.)

[3] OV in Nederland – Solaris Urbino 18 (hozzáférés: 2017. április 7.)

[4] OVPro – Connexxion zet lange Mercedes-Benz CapaCity L in rondom Schiphol (közzétéve: 2016. április 2., hozzáférés: 2018. április 7.)

[5] VDL Bus & Coach – Europe's largest electric bus fleet in operation (közzétéve: 2018. március 28., hozzáférés: 2018. április 7.)

[6] electrive.com – Extra large 13 MW charge depot for 100 e-buses live in Amsterdam (közzétéve: 2018. március 28., hozzáférés: 2018. április 7.)

A bejegyzés trackback címe:

https://sony872.blog.hu/api/trackback/id/tr2313816294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

avatar_bwb_sm.png

Üdvözöljük az oldalon! / Welcome on the blog!

Hírek, aktualitások, érdekességek az autóbuszok világából, járműtesztek, formatervezés-elemzések, vélemények, értékelések, utazási beszámolók, műszaki cikkek, történetek... és még sok más, járművekkel & közlekedéssel kapcsolatos téma kül- és belföldről egyaránt.

/\/\/\

News, rarely known things about buses, testrides & testdrives, industrial design, reviews, opinions, technical articles, stories...and many other topics related to buses & transportation from Hungary and Europe.

Általános / General

Kiegészítene valamit? Hozzászólna?
Kérdése van?

> > > Tudnivalók & moderáció < < <

Ha tetszett egy cikk, vagy ha éppen nem, esetleg kérdése lenne...
Írjon nekünk!

> > > Üzenetküldés < < <

 If you have any response or questions feel free to contact us
> > > via message < < <

 

Kellemes & hasznos időtöltést kívánunk az oldalon!

© BusWorld blog 2008 – 2019.