Conecto felújítások
Megújuló Volánbuszos török csuklósok

hpf-262_1.JPG

Míg egy másik hazai cég esetén arról írhattam bejegyzést, hogy új Conectókat állít forgalomba, addig a Volánbusz esetén úgy alakult a helyzet, hogy mégis számolniuk kell a továbbiakban is a Millenium után közvetlenül vásárolt buszokkal.

A Cégnél az O345G típus 2001-től van jelen az üzemeltetett darabok között. Kevés  általam megkérdezett – ember gondolja úgy, hogy szépek lennének (vagy kényelmesek), de ez eltörpül amellett, hogy viszonylag megbízható gépek, és nincsenek túlbonyolítva. Pályafutásukat az Árpád hídnál kezdték és Érden, majd előbbi helyről kerültek el Szigethalomra, így mostanság elsősorban a dél-pesti régióban van esély elcsípni egy-egy török csuklóst.

hpf-257_673_3.JPG

Az egyik felújított, még a beavatkozás előtti állapotában.

A felújításuk 2016. nyarán megindult már – természetesen kijárt már nekik, egyik-másik elég leharcolt lett tizenpár év alatt. Az első darab ekkor került a külső partnerhez, nem csupán esztétikai simogatás céljából. Az egyes darabokat vázig bontották, vázjavítás (ha szükséges), lemezmunkák, és utána kiszerelés: újrapadlózott utastér értelemszerűen, áthúzott ülések, minden más eredeti formájában került visszaépítésre. A műszaki tartalomhoz behatóbban nem nyúltak, amelyiknél problémásabb volt pl. egy hengerfej, cserélték, de egyébként a főegységek is „érintetlenül” kerültek vissza a karosszériába. Külsőleg a színrefújt ablakközök révén tudja kiszúrni az érdeklődő az eddig elkészült darabokat.

mercedes_o345g_felujitason_1.jpg

Fényezést követően.

hpf-257_utaster.jpg

HPF-257 belülről, a "felújítást" követően.

A bejegyzés trackback címe:

https://sony872.blog.hu/api/trackback/id/tr9812290499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Arpadeus Master 2017.05.24. 17:32:14

Ennél a kettőnél már jóval több Conecto van felújítva (mind Kecskeméten), csak azoknál csökkentették a felújítás tartalmát (pl az eredeti kárpitok maradtak) és az ablakkeretek is maradtak sötétek.
Néhány Conecto új kijelzőket is kapott, de igazi VB-s logikára vall, hogy ezek felújítás előtti, szétrohadt példányok...

Aron_son 2017.05.24. 18:22:30

@Arpadeus Master: Köszönöm ezt is, meg az alvishoz tett kiegészítésed is.

avatar_bwb_sm.png

Üdvözöljük az oldalon! / Welcome on the blog!

Hírek, aktualitások, érdekességek az autóbuszok világából, járműtesztek, formatervezés-elemzések, vélemények, értékelések, utazási beszámolók, műszaki cikkek, történetek... és még sok más, járművekkel & közlekedéssel kapcsolatos téma kül- és belföldről egyaránt.

/\/\/\

News, rarely known things about buses, testrides & testdrives, industrial design, reviews, opinions, technical articles, stories...and many other topics related to buses & transportation from Hungary and Europe.

Általános / General

Kiegészítene valamit? Hozzászólna?
Kérdése van?

> > > Tudnivalók & moderáció < < <

Ha tetszett egy cikk, vagy ha éppen nem, esetleg kérdése lenne...
Írjon nekünk!

> > > Üzenetküldés < < <

 If you have any response or questions feel free to contact us
> > > via message < < <

 

Kellemes & hasznos időtöltést kívánunk az oldalon!

© BusWorld blog 2008 – 2020.