Vándor Citaro
MWS-385 szolgálati helyei

Cégről cégre, színről színre. Az eredetileg bemutatóbuszként kezdett, majd használtan importált C1-es három színt és ezzel együtt három céget járt már meg – ami a hazai pályafutását illeti.

Egyes autóbuszok „életútja” teljesen egysíkú: átveszi a megrendelő, futtatja n évig x városban z vonalon, majd többnyire könnyes búcsú hiányában S betűt kap. Ezután vagy megkezdi második életét, vagy aprításra kerül.

Más esetekben meg „gazdag múltat” tudhatnak maguk mögött: például a most bemutatásra kerülő Citaro is ilyen. (Egyszer már szerepelt is az oldalon másodmagával.)

2003-ban épült Ulmban, egészen 2005-ig az EvoBus Stuttgart bemutatóbusza volt, itt-ott megjelent. 2005 folyamán átkerült Csehországba, ahol a Prága városi közlekedésében vett részt 2014-ig (fehér-lila matricával és később csak simán fehéren).

Majd ezt követően került hazánkba, a Szigetbusz Kft. vásárolta, majd adta bérbe a VT-Arriva Kft-nek 2014. októbere – 2015. júniusa között.
mws-385_150_2.jpg

Prága után Budapest: európai fővárosokat bejáró C1-es Újbuda-Központnál.

2015 nyarán a móri Bitter-Szűcs Kft. futtatta az általa ellátott Mór-Pusztavám közforgalmú helyközi járaton, teszt jelleggel, ha beválik, vennének még Citarót. Hogy milyen tapasztalatokat szűrtek le pár napnyi használat után, arról nem sikerült információt szereznem.

Viszont augusztusban a Kontakt-Busz Kft. csapott le rá (értsd: bérleti szerződést kötött rá és egyúttal fehérre fényezték ismét), s egészen 2016. december végéig a 761/762/763/799-es járatokon közlekedett.

mws-385_763_3.jpg

Ismét fehéren, még mindig az utasok szolgálatában, és a kijelző illesztése eddig mindenhol sikerült.

Az Kontakt-Buszos bérlés lejártával pedig a Szigetbusz Kft-től nem túl távoli Komo-Sky Kft-hez került (szintén bérleti konstrukcióban), előbbi cég bonyolítja le az Auchan-járatokat Budapest és környékén – adott volt, hogy pirosba öltözik, és beállt a Soroksári Auchan – Havanna ltp. járatra 2017. januárjában.
mws-385_3.jpg

A közzététel pillanatában legfrissebb szolgálati helyén a "világjáró" C1-es.

 

Kicsit más megközelítésben, de hasonló bejegyzés egy 412-esről:


> > >Egy cég, egy busz, három szín < < <

 

Korrekció [2017.04.06.]: Móron nem a Komtravel Kft-nél volt, hanem a Bitter-Szűcsnél, és nem szerződéses, hanem közforgalmú helyközi járaton közlekedett.

A bejegyzés trackback címe:

https://sony872.blog.hu/api/trackback/id/tr1512298725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

siófoki35 2017.11.16. 14:45:41

Most legújabban Dunakeszi helyit jár...

siófoki35 2018.03.11. 11:36:12

Még mindig Dunakeszi helyis tartalék, de a Sportbusz kft. színeiben.

avatar_bwb_sm.png

Üdvözöljük az oldalon! Mi van itt?

Hírek, aktualitások, érdekességek az autóbuszok világából, járműtesztek, formatervezés-elemzés, vélemények, értékelések, utazási beszámolók, történetek... és még sok más, járművekkel & közlekedéssel kapcsolatos téma kül- és belföldről egyaránt.

A felhasználásról...

Kiegészítene valamit? Kérdése van? Felhasználná valamelyik fényképet?

> > > Tudnivalók < < <

Írjon nekünk!

> > > Üzenetküldés < < <

 If you would like to use one or more pictures from the site, please contact us
> > > via message < < <

 

Kellemes & hasznos időtöltést kívánunk az oldalon!

© BusWorld blog 2008 – 2018.