Világot járt Modulo – NNB-162

nyito_3.jpg

A "80 e-nap alatt a Föld körül" elnevezésű eseményen is résztvett - autóbuszos szegmensben egyedüliként - a MABI-Bus Kft. e-midije, mely ma a Várkert Bazárnál várta az érdeklődőket.

A Mobilitási Hét elnevezésű programsorozat két, talán legismertebb aleseménye az Autómentes Nap, mely általában az Andrássy út lezárását jelenti (illetve 2010-ben a Szent István körút volt az "elszenvedő"), valamint a Hét utolsó napján (holnap, 22-én) ingyenes a tömegközlekedés használata a saját tulajdonú gépjármű forgalmi engedélyének felmutatásával.

De ezeken felül még több, egyéb esemény is van a héten: ilyen volt ma például a Várkert Bazár előtti "sétányon" az Emobility Forum, mely alkalommal többféle-fajta elektromos jármű is leparkolt a Bazár előtt (illetve többféle töltőpont is telepítésre került ideiglenesen). Az elektromos rollertől elkezdve a biciklin keresztül egészen az autóbusz kategóriáig számos gyártó elhozta saját portékáját - utóbbi kategóriából csak egy, méghozzá a hazai MABI-Bus Kft. az Észak-Amerikát is megjárt, bemutatódarabként funkcionáló Modulo C68E-jét. A felvonultatott járművekből többet ki is lehetett próbálni, a busz viszont statikus bemutatódarab volt az egykori Várkert Casino parkolójában. Ennek ellenére érdekes volt látni, hogyan oldották meg a 6-8 fős csapat pihenési - és az autóbusz megnövekedett hatótáv - igényét az utastérben történt logisztikázással.

A kinézetében kiköpött BKV-s darab valójában azoktól némiképpen eltérő, ugyanis 9 akkumulátorcsomagot építettek bele (a fekvőhely alatt és az "étkezőasztal" alatt is az van), valamint a Fővárosi darabokban legnagyobb zajhatást okozó légsűrítőt is másféle felfüggesztéssel látták el, hogy kevésbé hozza rezonálásba működése során a dobozt. A másik darabban ennél kevésbé kifinomult módon "alakították ki" a fekvőhelyeket, bár a függőágy kétségtelenül kényelmes lehetett.

A Föld körüli út európai részét végül egy, a BKV Zrt-től kölcsönkért, azonos típussal tudták teljesíteni (fotó a két gépről), ellenben a mai kiállított alany megjárta Amerikát, és ha igazak a "hírek", akkor Spanyolországban és a Monacói Hercegségben is érdeklődtek a jármű iránt, egy későbbi tesztelés képében.

A buszban és környékén szanaszét a gép névjegykártyái hevertek:

scn_0003.jpg

scn_0004.jpg

 * * *

nnb-609.jpg

A személyautók terén a "szokásos" elektromos autókon (= Tesla Model S, Nissan Leaf, Mitsubishi i-MiEV, etc.) felül ez volt egy érdekesebb kiállított darab számomra, VW Passat GTE.

 

A linkelt fotók forrása: facebook.com/modulobus

A bejegyzés trackback címe:

https://sony872.blog.hu/api/trackback/id/tr8211733309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

avatar_bwb_sm.png

Üdvözöljük az oldalon! / Welcome on the blog!

Hírek, aktualitások, érdekességek az autóbuszok világából, járműtesztek, formatervezés-elemzések, vélemények, értékelések, utazási beszámolók, műszaki cikkek, történetek... és még sok más, járművekkel & közlekedéssel kapcsolatos téma kül- és belföldről egyaránt.

/\/\/\

News, rarely known things about buses, testrides & testdrives, industrial design, reviews, opinions, technical articles, stories...and many other topics related to buses & transportation from Hungary and Europe.

Általános / General

Kiegészítene valamit? Hozzászólna?
Kérdése van?

> > > Tudnivalók & moderáció < < <

Ha tetszett egy cikk, vagy ha éppen nem, esetleg kérdése lenne...
Írjon nekünk!

> > > Üzenetküldés < < <

 If you have any response or question feel free to contact us
> > > via message < < <

 

Kellemes & hasznos időtöltést kívánunk az oldalon!

© BusWorld blog 2008 – 2020.