Kidekorált járművek
Ünnepi külsőbe öltöztetett közlekedési eszközök országszerte

Az első kidekorált közlekedési eszköz 2009-ben a BKV Zrt. által kigondolt és kivitelezett UV villamos volt, mely sikere a következő évben is inspirálta a céget az újabb „adventi felkészítésére”.

A BKV-s Fényvillamos 2009 óta változatlan formában, a felső hirdetőtáblákon kék LED-ekkel, míg a jármű többi részén fehér LED-ekkel van beburkolva. Ami változott – évről-évre – az a vonalak, ahol futott aktuálisan. 

És idén először készült autóbuszos vonatkozásban is témába illő darab, BPI-206-os Ikarus 260-as képében a Mikulásbusz.
bpi-206_17_20.jpg

A Fénytroli tavaly még egy ZIU-9-es volt, idén viszont december 5-e és 19-e között egyik új csuklós Solaris volt felöltöztetve LED-hálóval, és Mikulástroli néven járta a várost, változó vonalakon. A Mikulástroli a Mikulásgyár "mozgó változata" volt, ugyanis az oda szánt ajándékokat a trolin is le lehetett adni. A két ünnep között pedig ismét egy ZIU-9-es kerül majd utasforgalomba.

Az állami cégeken felül a városnéző buszok között is feltűnt egy-egy izzósorral bővített kinézetű MAN SD200-as.

ndw-413.jpg

Vidéki városok közül Miskolcon és Debrecenben terjedt el még a díszítési szokás, előbbi helyen idén is a 202-es számú Tatra lett a kiszemelt (tavalyi kinézetéhez képest még tovább csicsázták), míg Debrecenben az egyik Ganz-Solaris Trollino 12-es és egy CAF Urbos kapott LED-csíkokat az oldalára.

A bejegyzés trackback címe:

https://sony872.blog.hu/api/trackback/id/tr88186650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

avatar_bwb_sm.png

Üdvözöljük az oldalon! Mi van itt?

Hírek, aktualitások, érdekességek az autóbuszok világából, járműtesztek, formatervezés-elemzések, vélemények, értékelések, utazási beszámolók, történetek... és még sok más, járművekkel & közlekedéssel kapcsolatos téma kül- és belföldről egyaránt.

Általános

Kiegészítene valamit? Hozzászólna? Kérdése van? Felhasználná valamelyik fényképet?

> > > Tudnivalók & moderáció < < <

Írjon nekünk!

> > > Üzenetküldés < < <

 If you would like to use one or more pictures from the site or just have questions, please contact us
> > > via message < < <

 

Kellemes & hasznos időtöltést kívánunk az oldalon!

© BusWorld blog 2008 – 2019.