Automotive Hungary 2017
Automotive Hungary 2017

dsc_2203.jpg

Az idén ötödik alkalommal megrendezett nemzetközi járműipari beszállítói szakkiállítás buszos vonatkozása. Avagy inkább: Modulo M168d 2.0 statikus bemutató.

...

Ötödik U10 – NUV-695
Ötödik U10 – NUV-695

borito.jpg

Három év alatt ötre növekedett a Solaris midik száma a BKV Zrt-nél. Hosszú pihentetés után az ötödik is forgalomba került, először a hűvösvölgyi midivonalon.

...

Szigethalom helyi járat
Szigethalom helyi járat

borito_4.jpg

A Csepellel szinte egybenőtt település, mely Szigetszentmiklóssal és Tököllel is lényegében egy várost alkotnak. Ez az összefonódás a környék buszos közlekedésén is tetten érhető.

...

Gondolatok az új magyar csuklósokról
Gondolatok az új magyar csuklósokról

modulo_m168d_3.jpg

Öreg a hazai buszállomány, a csuklósok különösen. Adódott egy lehetőség, hogy hazai cég termékeivel cserélhessék le az üzemeltetők csuklós buszaik egy részét. Legyen magyar busz! Ne legyen magyar busz? Miért nem hazait veszünk? Miért hazait veszünk? Sajtószemle és véleménycikk a 180 darab leendő új magyar csuklós busz körüli történésekről.

...

Utastájékoztató kijelzők járműveken – I. rész
Utastájékoztató kijelzők járműveken – I. rész

borito1.png

A közösségi közlekedés járműveinek fejlődésével párhuzamosan az egyes további kiszolgáló alrendszerek is egyre modernebbek lettek, idővel elektronikusak. Utastájékoztatás a járműveken: kijelzők, fajtáik, működésük, és vezérlőegységük egy két részes cikksorozatban.

...

Járművezetői szemmel – Modulo M108d
Járművezetői szemmel – Modulo M108d

borito1.jpg

A temérdek utas szemszögéből írt járműtesztet követően ezúttal „a balegyből” kerül bemutatásra a nem túl régi, de annál több nevet viselt rozsdamentesacél-vázas szóló Modulo. Az M108d, mint munkahely.

...

Az újabb ex-holland Nagykövetek
Az újabb ex-holland Nagykövetek

pie-588_es_lgb-839.jpg

A King Long XMQ6121G-k leváltására prognosztizált kétszáz darab VDL-Berkhof Ambassador 200 egyelőre csak egy kilenc darabos kontingens keretében képviselteti magát a Volánbusz Zrt. alvállalkozóinál. Egy újabb kis adag helyközi VDL az országban.

...

Csepel-alvázas Honvédségi lószállító
Csepel-alvázas Honvédségi lószállító

borito_1.jpg

A ’90-es évek elején, a székesfehérvári Ikarus-gyárban készített honvédségi technikatörténeti kuriózum. Az egyetlen példányban létező háromtengelyes lószállító eddigi életpályája felületesen.

...

Conecto NGT teszt
Conecto NGT teszt

dsc_1740.jpg

Másfél évvel a Citaro NGT budapesti tesztje után elért a Fővárosba az „új olcsó Citaro”, azaz a Conecto Next Generation NGT. Földgázüzemű buszteszt a BKV-nál ismét.

...

avatar_bwb_sm.png

Üdvözlöm az oldalon! Mi van itt?

Hírek, aktualitások, érdekességek az autóbuszok világából, járműtesztek, formatervezés-elemzés, vélemények, értékelések, utazási beszámolók, történetek...és még sok más, járművekkel & közlekedéssel kapcsolatos téma kül- és belföldről egyaránt.

A felhasználásról...

Kiegészítene valamit? Kérdése van? Felhasználná valamelyik fényképet?

 

> > > Tudnivalók < < <

 

Írjon nekünk!

 

> > > Üzenetküldés < < <

 

Kellemes & hasznos időtöltést kívánunk az oldalon!

 

© BWb 2008 – 2017.