IMAG ülések
IMAG ülések

borito1.jpg

Az Ikarus Móri Alkatrészgyára 1969-es megalapítása óta készít üléseket, az ezredforduló után már a Rába cégjelzése alatt.

...

Bicske helyi járat
Bicske helyi járat

borito_2.JPG

Fejér megye legészakibb városának helyi járati előzményei, menetrendjei, útvonalai és járművei.

...

Pályamérő villamos – 7476
Pályamérő villamos – 7476

1476_47.jpg

Újabb rövid kitérő a villamosok világába egy minibejegyzés keretében: néhány sor és kép a nem olyan rég új megjelenést (is) nyert budapesti pályamérő villamosról.

...

Karosák az országban
Karosák az országban

A (cseh-)szlovák gyártó autóbuszai legalább olyan népszerűek a Felvidéken és Csehföldön évtizedek óta, mint nálunk a mai napig az Ikarus. Viszont idehaza – vélhetően éppen az Ikarus miatt – sosem tudtak igazán érvényesülni. Egészen az utóbbi egy-két évig: a korábbiakhoz mérten jelentős mennyiség került használtan beszerzésre, kizárólagosan magánvállalkozók által.

...

Paccar – DAF MX-11 ismertető
Paccar – DAF MX-11 ismertető

borito_2.jpg

Rövid műszaki ismertető az erőforrásról, mely a készülő új csuklós Modulókba (is) kerül: egy kis előtörténet, fejlődéstan, és műszaki ismérvek.

...

Reformáció 500 csuklós Hess
Reformáció 500 csuklós Hess

Október 24-én elindult országjáró körútjára a Reformáció ötödik centenáriumát ünneplő, és a vallás főbb mérföldköveit bemutató csuklós busz.

...

A BKV Zrt. nosztalgiaflottája
A BKV Zrt. nosztalgiaflottája

borito.jpg

Egyik-másik BKV-s nosztalgia (vagy csak megőrzésre kijelölt) példányról kiemelve korábban már esett szó dedikált cikkekben, azonban ezúttal az összes nosztalgiabuszról néhány rövid sor és kép, melyeket a BKV Zrt. az utókornak tett félre az elmúlt években.

...

Ikarus nell’ Italia
Ikarus nell’ Italia

borito1.jpg

1992-től kezdve egészen 1999-ig minden évben kisebb-nagyobb mennyiségben Olaszországba is exportált buszokat az Ikarus. A továbbiakban részletesebb bemutatása a magyar buszok olaszországi kiküldetésének.

...

Utolsó Conectopció
Utolsó Conectopció

borito_2.jpg

Az utolsó, szerződés szerinti opcióként lehívott 30+1 darab Conecto is forgalomba állt, ezzel két és fél év alatt teljes lett a 75+1 darabos flotta a Fővárosban.

...

avatar_bwb_sm.png

Üdvözlöm az oldalon! Mi van itt?

Hírek, aktualitások, érdekességek az autóbuszok világából, járműtesztek, formatervezés-elemzés, vélemények, értékelések, utazási beszámolók, történetek... és még sok más, járművekkel & közlekedéssel kapcsolatos téma kül- és belföldről egyaránt.

A felhasználásról...

Kiegészítene valamit? Kérdése van? Felhasználná valamelyik fényképet?

> > > Tudnivalók < < <

Írjon nekünk!

> > > Üzenetküldés < < <

 If you would like to use one or more pictures from the site, please contact us
> > > via message < < <

 

Kellemes & hasznos időtöltést kívánunk az oldalon!

© BusWorld blog 2008 – 2017.