2017. máj 24.

Conecto felújítások

írta: Aron_son
Conecto felújítások

Megújuló Volánbuszos török csuklósok

hpf-262_1.JPG

Míg egy másik hazai cég esetén arról írhattam bejegyzést, hogy új Conectókat állít forgalomba, addig a Volánbusz esetén úgy alakult a helyzet, hogy mégis számolniuk kell a továbbiakban is a Millenium után közvetlenül vásárolt buszokkal.

A Cégnél az O345G típus 2001-től van jelen az üzemeltetett darabok között. Kevés  általam megkérdezett – ember gondolja úgy, hogy szépek lennének (vagy kényelmesek), de ez eltörpül amellett, hogy viszonylag megbízható gépek, és nincsenek túlbonyolítva. Pályafutásukat az Árpád hídnál kezdték és Érden, majd előbbi helyről kerültek el Szigethalomra, így mostanság elsősorban a dél-pesti régióban van esély elcsípni egy-egy török csuklóst.

hpf-257_673_3.JPG

Az egyik felújított, még a beavatkozás előtti állapotában.

A felújításuk 2016. nyarán megindult már – természetesen kijárt már nekik, egyik-másik elég leharcolt lett tizenpár év alatt. Az első darab ekkor került a külső partnerhez, nem csupán esztétikai simogatás céljából. Az egyes darabokat vázig bontották, vázjavítás (ha szükséges), lemezmunkák, és utána kiszerelés: újrapadlózott utastér értelemszerűen, áthúzott ülések, minden más eredeti formájában került visszaépítésre. A műszaki tartalomhoz behatóbban nem nyúltak, amelyiknél problémásabb volt pl. egy hengerfej, cserélték, de egyébként a főegységek is „érintetlenül” kerültek vissza a karosszériába. Külsőleg a színrefújt ablakközök révén tudja kiszúrni az érdeklődő az eddig elkészült darabokat.

mercedes_o345g_felujitason_1.jpg

Fényezést követően.

hpf-257_utaster.jpg

HPF-257 belülről, a "felújítást" követően.

Szólj hozzá

busz felújítás jármű autóbusz járműfelújítás Mercedes-Benz Mercedes Volánbusz Mercedes Conecto Volánbusz Zrt Mercedes O345G buszfelújítás Conecto